Aikuisten uintitekniikka

Aikuisten uintitekniikkakurssi on tarkoitettu uimataitoisille aikuisille, jotka pärjäävät kuntoaltaassa ja haluavat oppia oikeat uintitekniikat sekä vaihtelua itsenäiseen kuntouintiin. Kurssilla keskitytään hengityksen, rentouden sekä hyvän ja ryhdikkään uintiasennon löytämiseen. Lisäksi harjoitellaan uinnin perustekniikoita; vapaa-, selkä- ja rintauintia sekä mahdollisesti perhosuinnin alkeita. Uintitekniikkaa hiotaan mahdollisimman sujuvaksi, taloudelliseksi sekä tehokkaaksi. Lisäksi voidaan harjoitella käännöksiä ja lähtöhyppyä. Kerrallaan uitavat matkat ovat lyhyitä, n. 25-50m. Kun uintitekniikkasi harjaantuu, saat omaan uimiseesi helppoutta ja liikunnan riemua. Uintitaitoa kannattaa pitää yllä ja tehdä harrastuksesta säännöllinen.

Kurssin tavoitteena on antaa vinkkejä tehokkaaseen ja monipuoliseen harjoitteluun ja sen toteuttamiseen yksin tai vaikka Triathlon-ryhmässä.
Tule rohkeasti mukaan porukkaan!

Jos sinulla on joitakin erityisiä toiveita tai tavoitteita uintitekniikan kurssille, voit mainita sen lisätietokentässä. Näin ohjaaja voi jo ennen ensimmäistä kertaa tehdä suunnitelmia alkavalle kaudelle.

Kurssi käynnistyy, mikäli osallistujia on vähintään kuusi henkilöä.
Vahvistamme erikseen s-postitse kurssin käynnistymisen.

Lähtötasovaatimus
Osallistuakseen kurssille tulee osata uida vähintään 50 metriä yhtäjaksoisesti syvässä altaassa. Rohkeus laittaa kasvot veteen on eduksi kurssille osallistuessa. Kurssikerran aikana uintimatkaa kertyy joitakin satoja metrejä.

Tavoitteet
Oppia selkä-, rinta- vapaa- ja perhosuinnin perusteet. Tekniikoiden opettelu aloitetaan perusasioista, kuten oikeasta uintiasennosta ja hengitystekniikasta.

Varusteet
Uintivarusteiden lisäksi uimalasit ja pitkille hiuksille hiuspompula tai uimalakki

Käytettävät altaat: isoallas radat 1-2
Osallistujamäärä: 10 osallistujaa
Uintiaika: 1 tunti
Kurssi ei sisällä varainkeruu- tai talkooprojekteja.

Syksyn 2022 kurssi peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.


Lisätiedot:
044 2706144
heinolaniskuuinti@gmail.com

Mikäli toimintamme ei pääse alkamaan ilmoitettuna ajankohtana:
Mikäli emme pysty aloittaa toimintaamme ilmoitettuna ajankohtana meistä riippumattomista syistä, pyrimme siirtämään ryhmien aloitusta eteenpäin. Mikäli toimintaa ei voida käynnistää ollenkaan, ei maksuja tarvitse maksaa. Voit ilmoittautua mukaan, mutta maksathan maksun vasta kun tiedät ryhmän käynnistyvän.

Mikäli toimintamme keskeytyy kesken harjoituskauden:
Emme korvaa tai palauta kausimaksuja, mikäli toimintamme keskeytyy meistä riippumattomista syistä kesken harjoituskauden. Maksun voi kuitenkin maksaa erissä, jolloin mahdollisen keskeytyksen tullessa käymättömiä kertoja ei tarvitse maksaa. 

Kurssin peruuttaminen osallistujan toimesta:
Ilmoittautuminen on sitova. Veloitukseton peruutus on mahdollista viikkoa ennen kurssin alkua. Peruuttamattoman kurssin laskutamme kokonaisuudessaan. 

Yksittäiset poissaolot osallitujan toimesta:
Emme hyvitä yksittäisiä poissaoloja. Yli kolme harjoituskertaa kestävät poissaolot hyvitämme lääkärinlausuntoa vastaan mikäli meillä ei ole tarjota korvaavia kertoja.

Infokirje:
Jokainen osallistuja saa viikkoa ennen ryhmän alkua tiedotteen sähköpostitse, jossa kerrotaan käytännön järjestelyistä. 

Vakuutus:
Kausimaksu sisältää harjoitusten aikaisen vakuutuksen.