Kiia Kärkkäinen - innokas tekniikkaryhmän uimari

24.8.2012

ABB ja Efora tukevat henkilöstön lasten urheilu- ja kulttuuriharrastuksia vuosittain. Heinolan Iskun uintijaoston tekniikkaryhmä oli yksi vuoden 2012 tuen saajista.

Syksyllä kolmannen luokan aloittava Kiia Kärkkäinen on harrastanut uintia nyt vuoden ajan Heinolan Iskun uintijaoston tekniikkaryhmässä. Yhdeksänvuotias Kiia on pitänyt uinnista jo pienestä pitäen, joten uintiharrastuksen aloittaminen ei ollut vaikea valinta. ”Halusin harrastuksen, joka on mieleistä ja jossa voi kehittyä. Lisäksi isoveljeni on harrastanut uintia yli viisi vuotta”, kertoo Kiia. 

Heinolan Iskun tekniikkaryhmä on tarkoitettu hyvän perustekniikan hallitseville ja kilpauinnista kiinnostuneille nuorille uimareille. Sen tavoitteena on käydä perusteellisesti läpi kaikki uintityylit, kehittää peruskuntoa uintia varten ja antaa valmiudet siirtyä valmennusryhmiin. ”Kun on oppinut kaikki uintitekniikat, voi siirtyä seuraavaan ryhmään”, valaisee Kiia. Tekniikkaryhmä harjoittelee tunnin kerrallaan kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Nyt kesällä seuran käyttämä uimahalli on kiinni, joten kesätauko harjoituksista jatkuu syyskuun alkuun asti.

Vaikka Kiia on uintiuransa alkutaipaleella, on hän jo ehtinyt osallistua muutamiin kilpailuihin – tuoreimpana Heinolassa toukokuussa järjestettyihin Helauinteihin. Lähtemättömästi Kiian mieleen on jäänyt muisto aivan ensimmäisistä suuremmista uintikilpailuista, joihin hän osallistui. ”Pieni kisajännitys pitää vieläkin aina olla”, paljastaa Kiia.

Uinnin lisäksi Kiia käy kerran viikossa yleisurheilukoulussa ja viettää aikaa perheensä – isän, äidin, isoveljen ja Sara-koiran – kanssa.

ABB:n ja Eforan tekniikkaryhmälle lahjoittamalla 400 euron suuruisella tukirahalla hankittiin koko ryhmälle uudet räpylät sekä kilpailulisenssejä.

ABB ja Efora tukevat henkilöstön lasten urheilu- ja kulttuuriharrastuksia vuosittain. Tukea voi hakea alle 15-vuotiaiden lasten urheilujoukkueiden ja kulttuuriharrastajien ryhmille/joukkueille ja se on tarkoitettu koko joukkueen/ryhmän hyödyksi yhteistä toimintaa tukemaan, esim. varustehankintoihin tai jäävuoromaksuihin. Tukea voi hakea lapsen vanhempi, jonka työsuhde ABB:llä tai Eforalla on voimassa tuen myöntämishetkellä. Tuki joukkuetta/ryhmää kohden on 400 € ja se myönnetään kerran vuodessa.

 

Liitteet