Suomen Uimaliitto SEURATIEDOTE

16.11.2012

TÄRKEÄÄ ASIAA VUONNA 2013 ALKAVASTA ARENA-YHTEISTYÖSTÄ

Arena on Suomen Uimaliiton uusi varusteyhteistyökumppani vuosina 2013–2016. Uusi yhteistyökumppanuus on Uimaliitolle sekä taloudellisesti että toiminnallisesti merkittävä. Arena näkyy jatkossa niin kotimaisissa arvokilpailuissa kuin kansainvälisissä arvokilpailuissa Uimaliiton yhteistyökumppanina.

 

Italialainen Arena on kansainvälisesti yksi uintiurheilun johtavia varustemerkkejä ja yhteistyön myötä suomalainen uintiurheilu saa merkittävää osaamista ja etua varusteasioissa. Vastaavaa yhteistyötä Arena toteuttaa 15 muun maan uimaliiton kanssa, muun muassa Ruotsin, Saksan, Unkarin ja Venäjän kanssa. Suomalaisilla uintiurheilijoilla on ensi vuoden alusta alkaen kunnia kuulua näiden arvostettujen uintiurheilumaiden joukkoon varusteyhteistyön merkeissä.

Olympiadilla 2009–2012 voimassa ollut uintiurheilun pooli päättyy kuluvan vuoden loppuun. Pooli mahdollisti muiden kuin Uimaliiton varusteyhteistyökumppanin varusteiden käytön maajoukkuetapahtumissa. Jatkossa kaikissa maajoukkuetapahtumissa joukkueen varustaa yksinoikeudella vain Arena, niin allas- ja vapaa-ajan asusteissa kuin kilpailuvarusteissa (uima-asut, uimalakit ja uimalasit). Maajoukkuetapahtumiksi luetaan kansainväliset arvokilpailut, joiden järjestäjinä toimii LEN, FINA tai IOC/IPC. Lisäksi maajoukkuetapahtumia ovat Suomen ja Viron välinen uintimaaottelu ja FINA:n maailmancup-uinnit maajoukkuetta edustettaessa. Varusteyhteistyön myötä maajoukkueilla on käytössä aina Arenan parhaat kilpailuvarusteet.

Vuoden 2013 alussa Uimaliitto lähettää edustusryhmien uintiurheilijoille uudet urheilijasopimukset, joissa määritellään Arenan varusteyhteistyön ehdot. Maajoukkuetapahtumiin valittaessa ehtona on urheilijasopimuksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen, jolloin uintiurheilija sitoutuu noudattamaan myös varusteyhteistyön ehtoja.

 

 

 

Lisätiedot:

Krista Terämaa

krista.teramaa@uimaliitto.fi / 044 5490 350